Logen/reinigen
Wilt u uw huidige meubelen nog niet kwijt, omdat deze bijvoorbeeld nog niet versleten zijn, maar wilt u deze wel een nieuw uiterlijk geven? Dan kunt u ervoor kiezen om deze te laten logen/reinigen. Hierbij wordt het meubelstuk in een chemisch bad gedompeld waardoor de oude verf, was of laklaag verdwijnt. Hierna kunnen eventueel enkele reparaties worden uitgevoerd (zie opknappen) en kan vervolgens de gewenste kleur en afwerklaag worden aangebracht zodat het er weer als nieuw uit ziet!
ongeloogd_kleine_2_deurs_large
geloogd_kleine_2_deurs_large
Links een kleine tweedeurs voor het logen en rechts er na.
Verschil
Tussen het logen/reinigen van eiken en grenen meubelen zit een verschil: grenen meubelen worden namelijk geloogd en eiken meubelen gereinigd. Deze methode is anders, omdat eiken meubelen namelijk blauwzwart worden bij een loogbehandeling. Het eiken hout bevat namelijk looizuur dat deze kleurverandering veroorzaakt. Door deze speciale behandeling is het reinigen van eiken meubelen doorgaans enkele procenten duurder dan het logen van grenen meubelen.
ongeloogd_large
geloogd__large
Links voor het logen en rechts er na. Het meubelstuk moet na het logen nog wel worden opgeknapt voor een mooi resultaat.
Kosten
De kosten van het logen en het reinigen zijn afhankelijk van het soort meubel, de grootte hiervan en het soort verf, lak of was. Voor een prijsopgave kunt u daarom het beste telefonisch contact opnemen of even langskomen.